Chaos in plaats van rust

Probleem

Nooit een moment van rust of een uurtje voor jezelf, altijd maar drukte en rommel in huis. Iedereen moet altijd van alles van je en overal ligt wat.

Hoe ga je hiermee om en hoe krijg je toch een beetje orde in de chaos.

8 tips die je helpen.

Oplossing

1. Schrijf voor jezelf de dingen op die je graag anders zou willen en zet ze  in volgorde van belangrijkheid.

2. Bekijk eerst wat je zelf kunt oplossen.

3. Reserveer een vast moment of dagdeel in de week voor de was, strijk en/of administratie klusjes zodat je dit niet meer als een rugzakje voelt dat je iedere dag met je meedraagt. Gewoon even een ochtend of middag doorbijten en het is weer gedaan.

[expander_maker more=”Lees meer” less=”Lees minder”]

4. Plan voor jezelf zoveel mogelijk het menu voor de komende week en maak daarvoor een duidelijke boodschappenlijst. Op die manier sta je niet iedere dag opnieuw in de     supermarkt en neem je alweer meer mee dan je van plan was. De boodschappen online bestellen kan natuurlijk ook altijd.

5. Kies voor de dagen waar weinig tijd is om te koken een makkelijk eenpans- of wokgerecht.

6. Als je weet dat jullie met het hele gezin ergens op tijd moeten zijn begin dan al ruim van tevoren met de voorbereidingen om weg te gaan. Op die manier staat iedereen zonder stress op tijd in de startblokken. Houd er rekening mee dat er altijd wel eentje is die iets vergeten is en nog gauw “even” iets moet doen. Neem dat ook mee in de voorbereidingstijd.

7. Maak met je partner en kinderen duidelijke afspraken over opruimen, huishoudelijke taken, hond uitlaten enzovoorts. Hoe je dat doet kun je in het gratis E-book Less Stress lezen.

8. Laatste en niet onbelangrijke tip: Voel je niet overal verantwoordelijk voor. Je kinderen hebben een leeftijd dat zij ook hun eigen verantwoordelijkheid moeten en kunnen nemen. Sterker nog, als je het op een goede manier bij hén legt vinden zij dat nog leuk ook.

 

Veel plezier ermee, ik zou het fijn vinden als je je ervaringen of eventuele vragen met mij wilt delen via mail info@unik-tc.nl of via het contactformulier van deze website.

 [/expander_maker]

 

1- Daagse Workshop

Meld je aan voor de Workshop "Help! Mijn kind pubert" als je het even helemaal niet meer ziet zitten met je (pre) puber

3- Daagse Training

"Samen Goed Voorbereid Naar De Puberteit". In 3 dagen leer je stevig in je schoenen te staan bij de opvoeding van je (pre) puber