Spel, het Imagospel

 

Het Imago Spel, thema Communicatie, is een interactief spel dat uitdaagt om met volle aandacht met elkaar in gesprek te gaan en naar elkaar te kijken over huidig en gewenst imago. Er bestaan verschillende thema spelvormen. Tijdens de training wordt het spel ingezet met het thema Communicatie.

Voor ons is imago de optelsom van binnenkant, buitenkant en overkant. Als binnenkant, buitenkant en overkant elkaar versterken, dan zien we wie jij bent, wat voor kwaliteiten jij in huis hebt, hoe energiek of zeker je overkomt en dan “kloppen” kleding en accessoires, kapsel en make-up, lichaamstaal en de manier waarop jij communiceert met de indruk die jij maakt op de ander.

Onder begeleiding van een gecertificeerde Imago Expert geef je bij het thema Communicatie elkaar op een positieve manier feedback over gespreksvaardigheden. Je geeft elkaar tips, op basis van een imago vraag, waardoor je je bewust wordt van jouw vaardigheden en die van de anderen.

Tijdens het spelen krijg je nieuwe inzichten en word je je steeds bewuster van datgene wat je uitstraalt – verbaal en non-verbaal: jouw imago.

…. hoe de ander jou ziet?

Wat breng Het Imago Spel?
* Het spel laat zien hoe bijzonder je bent door de ogen van een ander
* Je krijgt inzicht in wat imago is, wat het belang is van een positieve eerste indruk en hoe je jouw imago op een gewenste manier kunt vormgeven
* Het vergroten van zelfvertrouwen en zichtbaarheid
* Effectievere communicatie
* Teambuilding met aandacht voor elkaars kwaliteiten
* Voor kinderen: bewustwording en ontwikkeling van de eigen identiteit