Neuro Linquistisch Programmeren

NLP staat voor Neuro Linguistisch Programmeren. Daarbij verwijst Neuro naar het Brein en Linquistisch naar Taal. Met NLP leer je hoe je door middel van taal en communicatie invloed krijgt op onbewuste breinprocessen. Zo kun je NLP onder andere  gebruiken om beter te leren communiceren en je in een korte tijd beter te leren voelen.

Toen NLP in de jaren 70 bedacht werd door Richard Bandler en John Grinder ontdekten zij dat er een aantal bekende succesvolle therapeuten waren. Deze therapeuten, Virginia Satir, Fritz Perls en Milton Erickson probeerden hun studenten de methodes te leren die ze zelf gebruikten, maar zonder succes. Richard Bandler en John Grinder ontdekten dat er een overeenkomst was in de communicatie van deze drie bekende therapeuten en bedachten een manier om dit in kaart te brengen.

Zo ontstond NLP als methode om zeer snel en effectief resultaten te bereiken in therapie sessies. In de loop der tijd zijn er steeds meer succesvolle mensen gemodelleerd waaronder succesvolle zakenlieden, yogi’s sjamanen en tal van andere therapeuten. Intussen is NLP uitgegroeid tot een methode die wereldwijd gehandhaafd wordt om  beter te leren begrijpen hoe communicatie werkt en hoe je dit effectief kun toepassen om doelen te bereiken.