Thema middagen

T h e m a   M i d d a g e n     

April/Mei

 

“E.H.B.O.:  Eerste Hulp Bij Onzekerheid van je puber”

Het is echt niet altijd gemakkelijk om een puber te zijn. Je hebt niet alleen te maken met al die lichamelijke veranderingen maar ook met een brein dat zich aan het ontwikkelen is. Je weet nog niet precies wie je bent, waar je voor staat en welke keuzes je moet maken. En dan moet je ook nog zien stand te houden en je waar zien te maken bij je leeftijdsgenoten. Om dat te kunnen heb je zelfwaardering nodig.

Die zelfwaardering begint helaas bij veel pubers rond het 12-de jaar af te nemen en is rond het 15-de jaar het laagst. Meisjes zijn vaak gevoelig voor wat anderen van hen vinden, onzeker over  hun uiterlijk en aantrekkelijkheid. Bij jongens gaat het meestal om een gevoel van tekort te schieten waardoor zij zich machteloos voelen. Daardoor kunnen zij een houding krijgen van “laat maar, ik doe het toch nooit goed” of ze worden kwaad.

Hoe kun je herkennen of je puber zoon of dochter onzeker is, een laag zelfbeeld heeft of te weinig zelfvertrouwen heeft?

  • Let eens op de houding. Loopt je puber vaker met opgeheven hoofd of juist met het hoofd naar beneden?
  • Wanneer je in gesprek bent kijkt hij/zij je dan recht aan of wordt het oogcontact vermeden?
  • Trekt je puber zich veel terug, sluit hij/zij zich af van de buitenwereld?
  • Worden er zonder directe aanleiding veel excuses gemaakt? “Sorry dat ik het zus of zo heb gedaan”, “Sorry dat wist ik niet”.
  • Word er veel geroddeld over anderen?
  • Als ze het over zichzelf hebben is dat dan op een negatieve manier? “Gaat mij toch niet lukken”, “Ik zal wel weer onvoldoende halen”.
  • Is er sprake van een overdreven manier van aandacht vragen?

Herken je één of meerdere dingen? Wat is dan fijn dat jij als ouder je puber kunt helpen om meer zelfvertrouwen en een beter zelfbeeld te krijgen. Twijfel niet en meld je aan voor de themamiddag “E.H.B.O. Eerste Hulp Bij Onzekerheid van je puber”. Binnen 1 middag leer je hoe jij kunt helpen.

Je krijgt gegarandeerd voldoende tips waarmee je direct aan de slag kunt zodat je samen met je zoon of dochter zorgt voor een ijzersterk zelfbeeld.


De Thema Middag vindt plaats in Heerlen, begint om 13.00 uur en duurt tot ca. 17.00 uur.

Data:

  •                  Zaterdag 13 april 2019
  •                  Woensdag 17 april 2019
  •                  Zaterdag 18 mei 2019

 

Kosten: 47,00 euro per persoon inclusief koffie, thee en iets lekkers. Bij aanmelding van 2 personen krijgt ieder een korting van 20%.


Mis het niet en meld je direct aan.

Je voor- en achternaam *

Je telefoonnummer

Je e-mailadres *

Data en locatie

Vermeld hier je keuze voor datum en locatie *

Contact-methode

Neem bij voorkeur contact met mij op via
E-mailTelefoon

Automatisch akkoord gaan met de Algemene Voorwaarden en Privacy Beleid.

[title=”Thema middagen”]title=”Thema middagen_copy”]”]