Waarom zou u een autobiografie of levensverhaal (laten) schrijven?


Voorop staat dat u uw unieke ervaringen wilt delen.

Dit kan met kinderen, kleinkinderen of andere familieleden zijn. Maar denk ook eens aan vrienden, collegae, lotgenoten, klanten of misschien wel een groter publiek.

Een aantal redenen om nu eens eindelijk de knoop door te hakken en uw levensverhaal werkelijkheid te laten worden:

  • Om terug te kijken zodat u meer inzicht krijgt in uw levenswandel, uw relatie met partner/familie, vrienden. Om leuke, mooie, memorabele momenten vast te leggen. 
  • Om over een bepaalde periode in uw leven te vertellen voor uw nabestaanden of lotgenoten/geïnteresseerden. Denk daarbij aan kindertijd, ouderschap, de coronatijd, een reisverslag, ervaringen in uw werkzame leven of een periode van ziekte. 
  • Om negatieve ervaringen uit het verleden te verwerken door ze op te schrijven. Of persoonlijke motieven te beschrijven waarom u bepaalde beslissingen hebt genomen. 
  • Om als ondernemer uw bedrijf neer te zetten met daarbij uw persoonlijke inzichten en ervaringen. Bijvoorbeeld als jubileumboek of bij een afscheid. 
  • Of misschien heeft u al ervaringen genoteerd en teksten geschreven en heeft u iemand nodig die de teksten controleert op spelling en er een goed lopend, logisch verhaal van kan maken.

Hak die knoop door en neem contact op voor een gratis kennismakingsgesprek. Ik kijk er naar uit u te ontmoeten en uw unieke verhaal te horen. 

Lees meer over de mogelijkheden en werkwijze.

Levensverhaal

Altijd al het idee gehad uw verhaal te vertellen? Laat uw verhaal dan niet verloren gaan. Denk niet “dat leest toch niemand” of “dat is de moeite niet waard om opgeschreven te worden”. Ieder verhaal is uniek en heeft zijn waarde. Of het nu om een heel levens- of ondernemersverhaal gaat of een bepaalde periode. Zorg dat u geen spijt krijgt dat uw ervaringen niet gedeeld zijn. Stel niet uit wat nu nog kan. Laat uw verhaal op een UNiKe wijze vastleggen. Ik doe het graag. 

Rouwspeech

Bij het overlijden van een dierbare zou de wereld eigenlijk even stil moeten staan. Helaas werkt dat zo niet en zijn er naast het verdriet ook praktische zaken te regelen. 

Een van die zaken is een passend afscheid. Hoe dat afscheid er uitziet is heel persoonlijk. De wensen van de overledene spelen een rol maar ook de behoeften van de nabestaanden. Een mooi en waardig afscheid draagt bij tot de verwerking van het verlies. Een rouwspeech kan daar onderdeel van zijn.


Coaching bij verlies

Iedereen maakt in zijn leven hoogtepunten en dieptepunten mee. Als mens hebben wij een bepaalde veerkracht waardoor wij hier goed mee om kunnen gaan. Maar soms gebeuren er dingen die volledig de rek eruit halen en steeds maar weer invloed hebben op ons denken, doen en laten.

Dit kan gebeuren wanneer er sprake is van onomkeerbaar verlies waardoor we te maken krijgen met rouw en het rouwproces. 

Corrigeren en Redigeren

Heeft u zelf al het een en ander op papier gezet voor uw levensverhaal, of misschien een dagboek bijgehouden? Maar komt het er maar niet van om er een goed lopend verhaal van te maken? Of heeft u hulp nodig omdat u niet goed weet waar en hoe u moet beginnen? Ik leg voor u de puzzelstukjes in elkaar, breng structuur aan en kijk ook nog of er geen grammaticale of spellingsfouten in staan. Samen (U en ik) zorgen wij ervoor dat uw boek realiteit wordt.

Condoleanceboekje

Wanneer een dierbare overlijdt is het nog altijd, in mijn ogen, een goed gebruik om een condoleancekaart te sturen. Bemoedigende, hartelijke woorden die troost geven en deel uitmaken van het levensverhaal van een dierbare. Wat doet u met de kaarten? Wegdoen is geen optie, dat voelt niet goed. Dus wat dan?